Tromsø IL

Bruk av Bjerkakerbanen på ukedagene (om sommeren)

Bruk av Bjerkakerbanen på ukedagene (om sommeren)

Bjerkakerbanen er 100m lang og 60m bred. I tillegg kommer det 2 m sikkerhetssone som har kunstgress. Bjerkakerbanen deles opp i fire like store deler (baner) som kalles for Bane A, Bane B, Bane C og Bane D.

Frem til kl. 1400 brukes banen av Bjerkaker skole, mens den fra kl. 1400 disponeres av TIL-skolen Telenor Xtra. Deler av banen kan også brukes til uorganisert fotball.

I ukedagene frem til klokken 20.00 brukes bane A og bane B stor sett til 5er og 7er-kamper i barnegruppa, mens bane C og D brukes til trening for ungdomsgruppa. Etter kl. 20.00 bruker ungdomsgruppa bane A og B til trening og bane CD til kamper i ungdomsklassene eller trening frem til kl. 23.00. Banen skal ikke brukes etter kl. 2300.

Bruk  og oppmerking av banene er derfor forskjellig før og etter kl. 20.00. Banene merkes opp med medbrakte kinahatter og "midtstreken" kan gjerne markeres med kjegler slik at keeper vet hvor langt han/hun har lov til å kaste ballen ved redning og målkast, samt at spillerne vet hvor man kan starte presset ifm. pressfri sone.

Det er viktig at de lagene som spiller tidligst merker opp banene riktig, og ikke lar seg friste til å merke opp en bane "på tvers" av banen selv om ikke alle banene er i bruk . Da slipper man å bruke masse tid på å merke opp banene på nytt og flytte rundt på målene når de neste kampene starter.

Oppmerking og bruk av banene før kl. 2000

Oppmerking og bruk av baner før kl. 2000. Klikk på bildet for større versjon

 Oppmerking og bruk av baner før kl. 20.00. Klikk på bildet for større versjon 

  • Bane A: 5er. Brukes av lagene i miniklassen (tom. 10 år). De yngste lagene i denne klassen trenger ikke å benytte hele 1/4. NFF anbefaler minimum 30m x 15 og maksimum 40m x 20m
  • Bane B: 7er. Brukes av lagene lilleklassen (tom. 12år)
  • Bane C: Brukes til treningsareal for lagene i ungdomsfotballen
  • Bane D: Brukes til treningsareal for lagene i ungdomsfotballen.

Verd å merke seg er at lag fra siste års lilleklasse som er meldt opp en klasse (til klassen smågutter/småjenter 7er) spiller etter mål og regler i ungdomsfotballen. De spiller derfor på hele CD, og kampene starter tidligst kl. 20.00. Se oppmerking under.

Oppmerking og bruk av banene etter kl. 20.00

Oppmerking og bruk av baner etter kl. 2000. Klikk på bildet for større versjon 

Banen brukes i sin helhet til kamper og trening for ungdomsgruppa. Som regel spilles det 7er-kamp på bane CD, og trenes på bane A og B.

  • Bane A og B: Brukes til treningsareal for lagene i ungdomsfotballen
  • Bane C og D: Slås sammen og det spilles 7er-kamper i ungdomsklassene på tvers av banen

 

Kontaktinformasjon Tromsø IL Bredde
Mail:
post@til.no
Postadresse: PB 5, 9251 Tromsø
Besøksadresse: Stadionvegen 5-7, 9007 Tromsø

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift